Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-05-09@08:18:12 GMT

استان‌های شمال کشور معین خوزستان در کشت شلتوک

تاریخ انتشار: ۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۸۵۸۳۴۳

استان‌های شمال کشور معین خوزستان در کشت شلتوک

به گزارش ایرنا کیخسرو چنگلوایی روز چهارشنبه در نشست هماهنگی کشت شلتوک با حضور مدیران و معاونان جهاد کشاورزی کشاورزی استان‌های معین خوزستان که به صورت ویدیو کنفرانس برگازر شد افزود: حضور کارشناسان استان‌های معین پیش از شروع کشت شلتوک در خوزستان ضروری است تا حمایت فنی برای کشت مطلوب آن در استان فراهم شود و بهرهبرداران نیز بتوانند از تجربیات استان‌های معین برای تولید بهتر این محصول راهبردی استفاده کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی آمادگی خوزستان را برای برگزاری همایش ملی برنج در صورت رفع مخاطرات ناشی از ویروس کرونا با حضور کارشناسان کشاورزی ، مسوولان کشوری و استانی اعلام کرد.
چنگلوایی پیشنهاد کرد امسال خرید حمایتی برنج برای اطمینان خاطر و ترغیب کشاورزان خوزستانی جایگزین خرید توافقی شود.
تعاون روستایی پارسال به منظور حمایت از شلتوک کاران خوزستان حدود ۸۶هزار تن شالی را به نرخ توافقی بین ۴۰ تا ۴۵هزار ریال در هر کیلوگرم خریداری کرد.
رییس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان در ادامه از هدف گذاری کشت تابستانی در سطح ۳۸۹ هزار هکتار در استان بدون احتساب کشت های دایمی خبر داد و افزود:از این سطح زیرکشت ۲۰۰ هزار هکتار برای شلتوک و ۱۰۰هزار هکتار نیز به کشت ذرت دانه‌ای و علوفه‌ای اختصاص خواهد یافت.
پارسال کشت شلتوک درخوزستان به برکت بارش های مناسب و سرریز شدن سدهای مخزنی به رقم بی سابقه ۲۰۶هزار هکتار رسید و به رکورد تاریخی ۵۵۰هزار تن تولید برنج سفید محلی و معطر به ارزش ۵۰هزار میلیارد ریال دست یافت.
وی با اشاره به بارندگی های مناسب سال آبی ۱۳۹۹-۱۳۹۸ در خوزستان اشاره و ابراز امیدواری کرد امسال برای تخصیص آب کشت تابستانی در خوزستان مشکلی نداشته باشیم و سازمان آب و برق خوزستان نیز در این زمینه همکاری و مساعدت لازم را با بخش کشاورزی و بهره برداران داشته باشد.
رییس سازمان جهادکشاورزی خوزستان افزود:سال زراعی گذشته به دلیل افزایش سه برابری کشت برنج در خوزستان ، با چالش کمبود خشک‌کن‌ها و شالی‌کوبی‌ها و افت شدید قیمت برنج و دخالت دلالان رو به رو بودیم که امید است امسال با برنامه ریزی بهتر شاهد بهبود معیشت کشاورزان باشیم.
چنگلوایی همچنین از آمادگی صندوق حمایت از بخش کشاورزی برای ارایه تسهیلات مالی مناسب به شالی‌کاران خوزستان خبر داد.
به گزارش ایرنا کشت برنج در خوزستان تا ۲ ماه آینده شروع می‌شود.
استان خوزستان با تولید سالانه ۱۶.۵ میلیون تن محصولات کشاورزی و باغی و عمل آوری بیش از ۱۲۴ گونه محصول از نظر کمیت تولید و تنوع در جایگاه نخست کشوری قرار دارد.
برنج ، گندم ، جو، ذرت دانه ای و علوفه ای ، نیشکر ،دانه‌های روغنی ، صیفی ها و محصولات جالیزی ، خرما ، مرکبات ، چغندر قند و سبزی از مهمترین تولیدات کشاورزی خوزستان است.
ارزش این حجم تولیدات کشاورزی و باغی خوزستان حدود ۲۰۰هزار میلیارد ریال برآورد شده است.بخش کشاورزی پس از نفت و پتروشیمی سومین بخش مهم اقتصادی خوزستان است.

منبع: جماران

کلیدواژه: سهام عدالت بودجه 99 ویروس کرونا استان خوزستان بخش کشاورزی خرما کشاورزی نفت سهام عدالت بودجه 99 ویروس کرونا امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی کشت شلتوک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۵۸۳۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۲۰ درصدی تولید گل محمدی در گناباد

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما،  مرکز خراسان رضوی، مدیر جهاد کشاورزی گناباد با اشاره به این که امسال میزان سطح زیر کشت گل محمدی در گناباد با ۲ هکتار افزایش نسبت به سال قبل به ۵۰ هکتار رسید افزود: از مجموع ۵۰ هکتار زیر کشت این محصول ۴۸ هکتار، بارور و ۲ هکتار به صورت نهال است.

اسماعیل قربانی افزود: با توجه به افزایش سطح زیر کشت گل محمدی تولید این محصول در گناباد نسبت به سال قبل ۲۰ درصد افزایش یافت.

وی با اشاره به این که برداشت گل محمدی در شهرستان گناباد از ۲۵ فروردین ماه امسال آغاز شد و تا اواخر اردیبهشت ماه ادامه دارد گفت: افزون بر ۱۴۰ تن گل محمدی تر از این زمینها برداشت می شود.

قربانی افزود: ارقام گل محمدی موجود در این شهرستان رقم‌های مخصوص گلاب گیری است و متوسط تولید برگ گل محمدی در هر هکتار سه تن است.

وی اضافه کرد: ۹۰ درصد گل محمدی برداشتی گناباد در صنعت گلاب‌گیری و باقی مانده آن به صورت گلبرگ خشک، غنچه خشک، مربا و سایر مصارف خوراکی استفاده می‌شود.

مدیر جهاد کشاورزی گناباد گفت: یکی از ویژگی‌های مهم شهرستان گناباد و از جمله بخش کاخک که در منطقه بی‌نظیر است تنوع اقلیم توپوگرافی و اختلاف ارتفاع از سطح دریا است که این مساله افزون بر تاثیر در ارتقای کیفیت عصاره(اسانس) و گلاب تولیدی موجب افزایش تولید و برداشت گل محمدی در این شهرستان خواهد شد.

رییس اداره تولیدات گیاهی مدیریت جهاد کشاورزی گناباد گفت: در راستای تغییر الگوی کشت و با توجه به ارزش اقتصادی زیاد و نیاز آبی کم گل محمدی و سازگاری با اقلیم منطقه، توسعه باغ‌های گل محمدی شهرستان در دستور کار جهاد کشاورزی قرار گرفته است.

علی موذنی با اشاره به این که هم اکنون ۶۰ بهره بردار در شهرستان به کشت و کار گل محمدی مشغولند افزود : اصلاح الگوی کشت به عنوان یکی از سیاست‌های موردنظر در مواجهه با شرایط کم آبی شهرستان در دستور کار قرار گرفته است و در همین راستا، کشت گیاهان کم‌ آبخواه و استفاده از شیوه‌های نوین آبیاری از جمله ضرورت‌های فعلی کشاورزی شهرستان به شمار می رود.

وی ادامه داد: گل محمدی یکی از گونه‌های مهم گیاهان دارویی محسوب می‌شود که قابلیت کاشت در تمام مناطق شهرستان گناباد را دارد و جایگزین خوبی برای گیاهانی است که کشت شان در شهرستان دیگر مقرون به صرفه نیست.

او اضافه کرد: گل محمدی برداشتی از باغ‌های شهرستان گناباد توسط ۱۲ کارگاه سنتی فرآوری می شود و در طول دوره برداشت به طور متوسط هزار نفر روز کار در این شهرستان مشغول به کار هستند.

حدود ۱۲۰ تن گل محمدی سال گذشته از ۴۶ هکتار باغ‌های گناباد برداشت شد و با توجه به افزایش سطح زیر کشت این میزان امسال با ۲۰ تن افزایش به ۱۴۰ تن خواهد رسید.

۱۴ هزار بهره‌بردار بخش کشاورزی گناباد با کشت و زرع بر روی ۲۰ هزار هکتار کشتزار آبی، هزار و ۷۰۰ هکتار دیمزار و پرورش ۵۰۰ هزار راس دام، سالانه ۸۷ هزار تن محصولات زراعی، باغی و دامی را تولید و روانه بازار مصرف می‌کنند.

مرکز شهرستان گناباد در فاصله ۲۸۷ کیلومتری جنوب مشهد واقع است.

این شهرستان متشکل از ۲ بخش "مرکزی و کاخک" و چهار شهر "گناباد، بیدخت، روشناوند و کاخک" و ۱۰۶ روستاست.

دیگر خبرها

  • اجرای طرح جهش تولید در در دیم‌زار‌های مازندران
  • برداشت ۷کیلوگرم زعفران در هر هکتار از مزارع لرستان
  • ۲۵۰ هزار هکتار از باغات کشور به سیب درختی اختصاص دارد
  • برخورد جدی با متخلفان عرضه سموم کشاورزی در محمودآباد
  • برداشت بیش از ۱۴۰ تن گل محمدی در گناباد
  • افزایش ۲۰ درصدی تولید گل محمدی در گناباد
  • شوش و کرخه قطب کشاورزی خوزستان و کشور محروم از تسهیلات و امکانات کشاورزی
  • وزش باد برای خوزستان پیش بینی می‌شود
  • پیش‌بینی تولید ۱۰۵ هزار تن تخم‌مرغ در قزوین
  • نشا کاری ۱۰۶ هزار هکتار از شالیرازهای مازندران